Praktijk en medewerkers

Dé podotherapiepraktijk voor Sneek en omgeving

Wat is een podotherapeut

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Patiënten met voetproblemen kunnen ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen deze klachten. De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. De bevoegdheid tot het voeren van de titel podotherapeut is voorbehouden aan degenen die een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) geaccrediteerde Hbo-opleiding (met bachelor degree) voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art.34 van de wet BIG.   

Bekijk ook het filmpje; Podotherapeut. Wat een vak! https://youtu.be/G8ZSjuCRl4k

De praktijk

Dé podotherapie-praktijk voor Sneek en omgeving

Al sinds januari 1990 is de praktijk Podotherapie Sneek gevestigd aan de Looxmadwarsstraat 1 in Sneek. Podotherapeut Eveline van der Meulen heeft hier al vele patiënten met (pijn)klachten behandeld.

Onze uitgangspunten: duidelijkheid en kwaliteit

Podotherapie Sneek is bewust een kleine praktijk. Als patiënt heeft u altijd te maken met één en dezelfde behandelaar: podotherapeut Eveline van der Meulen doet niet alleen het eerste vraaggesprek en onderzoek, maar vervaardigt ook uw zolen of andere hulpmiddelen.

Wat meteen opvalt, is dat we gaan voor duidelijkheid en kwaliteit. Snapt u iets niet? Dan nemen we de tijd om het u uit te leggen. En bent u niet tevreden? Dan gaan we net zo lang door tot u dat wel bent.

Zekerheid over kwaliteit

  • De podotherapeut valt als wettelijk erkend paramedicus onder
    de BIG-wet
  • De praktijk staat ingeschreven bij:
    • Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
    • Kwaliteitsregister Paramedici
    • Kamer van Koophandel 01154147

Paramedisch beroep

Kwaliteitsregister Paramedici    

Als podotherapeut ben je een erkend paramedicus en voldoe je aan een groot aantal kwaliteitseisen. Er wordt regelmatig op functioneren en kennis getoetst.

Je wordt podotherapeut door de 4-jarige HBO-podotherapie te volgen aan Saxion Hogescholen in Enschede of Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven.

Promotiefilm opleiding podotherapie  Fontys Hogeschool Eindhoven; https://www.youtube.com/watch?v=-Gvf1OQ9D88

De medewerkers

Eveline van der Meulen
Eveline van der MeulenPodotherapeut met specialiteit; podomanuele therapie.
“Na mijn studie aan de Hogeschool in Eindhoven ben ik in Sneek mijn eigen praktijk begonnen. Ik was toentertijd de eerste podotherapeut in Friesland. Het is een sociaal en creatief beroep. Ik haal veel voldoening uit mijn werk. Het is fijn wanneer je mensen weer de mogelijkheid geeft om goed te kunnen lopen.
Mijn specialiteit is naast allround podotherapie is podo-manuele behandelingen. Zo bijzonder om direct iemand van de klacht af te helpen.”