Nieuws2023-09-15T09:25:58+00:00

 

 

Nieuws

uit de praktijk

Nieuws berichten

 

1502/2023

In maart wordt Podotherapie Sneek geauditeerd

By |Categorieën: nieuws|

Binnenkort (maart 2023) wordt Podotherapie Sneek geauditeerd. Daarbij wordt aan de auditors, die een geheimhoudingsverklaring getekend hebben, inzage gegeven in client- en praktijkgegevens. U kunt bewaar maken tegen het inzien van gegevens die bij Podotherapie Sneek bekend zijn. Laat het ons dan weten.

1501/2023

MDR

By |Categorieën: nieuws|

Zowel een kunstgebit als heupimplantaat, beugels, ortheses en steunzolen vallen onder de definitie van een medisch hulpmiddel in de zin van de Wet medische hulpmiddelen.

De Europese Commissie heeft in 2011 besloten om de bestaande EU-richtlijnen ingrijpend te herzien om de kwaliteit van het Europese beleid en de regulering op het gebied van medische hulpmiddelen te verbeteren.

Link

MDR is geïntroduceerd om patiëntveiligheid te vergroten en er tegelijkertijd voor te zorgen dat innovatieve medische hulpmiddelen op gecontroleerde wijze beschikbaar blijven voor de patiënt.

Podotherapie Sneek voldoet aan deze wetgeving. Als onze producten worden geregistreerd om zo de kwaliteit te waarborgen. Wij hebben een ingang controle binnen de praktijk van alle producten waaruit de zolen bestaan.

Het materiaal, het afdekmateriaal, de polstermaterialen, de lijm die wordt gebruikt etc. Deze worden zorgvuldig geregistreerd in een registratiesysteem.

Ook het gehele productieproces wordt geregistreerd in een registratiesysteem evenals de personen die betrokken zijn bij het produceren. Alle stappen worden afgevinkt en geregistreerd. Onder je zolen zit een sticker met een nummercode. Deze code correspondeert met een conformiteitsverklaring die je na het ontvangen van de zolen ontvangt in de mail. Deze hoort bij de zolen.

Mocht er in de toekomst blijken dat er iets mis is met een van de gebruikte producten voor het maken van je zolen dan kunnen wij terug vinden in welke zolen deze producten zijn gebruikt en de zolen terugroepen.

Informatie over;

Podotherapeutisch zolen

Orthese

Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen

1510/2019

Kwaliteitsregister Paramedici

By |Categorieën: nieuws|

De gebruikte sticker is verouderd, log in op Mijn KP om een nieuwe op te vragen.

1501/2019

Nieuwe Amerikaanse richtlijn voor gezond bewegen gepubliceerd

By |Categorieën: nieuws|

Meer bewegen, minder zitten, vrijwel iedereen heeft er baat bij

De Verenigde Staten hebben de nieuwe richtlijnen voor bewegen gepubliceerd in het tijdschrift JAMA (Journal of the American Medical Association). Belangrijkste verandering ten opzichte van de vorige richtlijn uit 2008: zelfs een klein beetje bewegen levert al heel veel gezondheidswinst op. Thijs Eijsvogels van het Radboudumc schreef met de Amerikaanse cardioloog Paul Thompson het begeleidende redactionele commentaar.

FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut

Voldoende beweging bevordert de gezondheid bij jong en oud. Bewegen versterkt de botten bij kleuters vanaf drie jaar en verbetert het de cognitieve functies bij kinderen vanaf zes jaar. Regelmatig sporten en bewegen verkleint het risico op chronische ziekten (zoals hart- en vaatziekten, diabetes, dementie en vormen van kanker) bij volwassenen en ouderen aanzienlijk. Een actieve leefstijl bevordert de kwaliteit van leven en de mentale gezondheid. Ook het risico op een depressie neemt af. Als beweging zoveel voordelen heeft, waarom is het dan zo moeilijk om mensen in de Westerse samenleving daadwerkelijk in beweging te krijgen? Thijs Eijsvogels, fysioloog in het Radboudumc, blijft zich erover verbazen “Ongeveer tachtig procent van de Amerikanen voldoet bijvoorbeeld niet aan de beweegrichtlijnen voor een optimale gezondheid.“

MEER INFO GA NAAR: https://fysioforum.nl/nieuwe-amerikaanse-richtlijn-voor-gezond-bewegen-gepubliceerd/

1505/2018

Certificaat Praktijk keurmerk

By |Categorieën: nieuws|

Wij hebben het certificaat Praktijkkeurmerk ontvangen van de Stichting Podotherapie Nederland.

Doelstelling Praktijkkeurmerk

Doelstelling van het Praktijkkeurmerk is een gedegen kwaliteitssysteem aan te bieden waarmee een organisatie/praktijk inzicht krijgt in het functioneren op verschillende kwaliteitsdomeinen en hoe deze kwaliteit te verbeteren en te borgen.

Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het keurmerk maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg (patiënten, hulpverleners, zorgverzekeraars en overheid) zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van de praktijk die over het keurmerk beschikt.

Praktijkkeurmerk gehaald

1505/2017

Uitspraak van de Reclame Code Commissie over de misleidende reclame van de stichting LOOP

By |Categorieën: nieuws|

nvvp

Persbericht

NVvP: “ De reclame van (register)podologen is misleidend ”

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) vindt het belangrijk dat zorgverleners op het gebied van de voetenzorg de zorgconsument transparante informatie geven, zodat de patiënt een goede keuze kan maken. De NVvP heeft vastgesteld dat de Stichting Loop in haar media-uitingen de zorgconsument onjuist informeert. De NVvP heeft om die reden een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC). De RCC heeft op 15 april jl. uitgesproken dat de Stichting Loop, belangenbehartiger van podologen, de zorgconsument misleidend en oneerlijk informeert in haar media-uitingen. Het betreft het onjuist informeren over titelbescherming, het misleidende gebruik van het woord podotherapie, de reikwijdte van deze beroepsorganisatie en het gebrek aan keuze-informatie voor de cliënt. Daarmee maakt de commissie een einde aan de verwarring met de BIG-erkende én (titel)beschermde podotherapeut.

Hieronder de link met de gehele brief.

persberichtnvvp-240414 (1)

1512/2016

EHBO bij hielklachten

By |Categorieën: nieuws|

Nieuw op de site; Hielklachten, uitleg en adviezen met de EHBO bij hielklachten.
Lees dit door, wellicht dat uw klacht hierdoor al opgelost wordt.

1511/2016

Filmpje over podotherapeut en podotherapie

By |Categorieën: nieuws|

Benieuwd naar wat een podotherapeut doet en kan? Bekijk dan deze voorlichtingsfilm over podotherapie gemaakt door de NVvP. Op deze manier krijgt u een goede indruk wat u kunt verwachten bij een bezoek aan de podotherapeut. Daarnaast vindt u op deze site allerhande informatie die handig voor u kan zijn wanneer u klachten heeft aan uw voeten, heupen of benen.

 

1509/2016

Opleiding Dermatologie U-Consultancy

By |Categorieën: nieuws|

Uiteraard mag u van mij verwachten dat ik op ook de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huidproblematiek door het regelmatig volgen van trainingen. In mijn praktijk krijg ik meerdere malen cliënten met een huidaandoening. Niet zo gek, want bijna 1 op de 8 Nederlanders hebben langdurig of zelfs hun hele leven te maken met een huidaandoening. Door de toename van het aantal huidproblemen, is het van belang dat je als podotherapeut beschikt over voldoende dermatologische kennis. Naast medici, spelen we natuurlijk een belangrijke rol in het herkennen en het geven van voorlichting over huidaandoeningen.

Dit alles was voor mij een belangrijke reden om de opleiding ‘Dermatologie voor Podotherapeuten’ van U-Consultancy te volgen. De lessen worden gegeven door dermatologen, waardoor ik ervan overtuigd was dat dit een professionele opleiding is met actuele informatie. Na het afronden van deze opleiding ben ik nog beter in staat het vak als podotherapeut uit te oefenen en huidaandoeningen sneller te herkennen. Ook kan ik mijn cliënten professioneel doorverwijzen naar een huisarts. Een absolute meerwaarde, waarmee ik mij van mijn collega´s uit de branche kan onderscheiden!

www.U-Consultancy.nl

Ga naar de bovenkant